Sabtu, Februari 12, 2011

Menulis... Tulisan... Penulis.....

Oleh si comot [Ana] Farhana.... Jam 9:21:00 PG
Pandangan Anda : 

gambar diatas bukan gambar menulis ye...
tapi gambar sedanga 'action' membaca.... hik3...
menghadap laptop sudah selalu...
online juga hampir 24 jam....
tapi 1 tulisan dan penulisan pun tak mampu nak digagahkan diri untuk dicoretkan...
ini pun bukan penulisan.. tapi sekadar luahan semata....

ya... memang online....
tapi tangan sibuk men'edit' itu dan ini....
menyiapkan 'task-task' yang diberi....
baru datang idea nak menulis... diketika itu jugalah datang 'sms' meminta bantuan....
mudahkan urusan orang insyaAllah Allah akan permudahkan urusan mu...

Flyers program...
Banner program.....
Artikel design utk MEOW...
Tak ketinggalan untuk promo Shoppe yang ana buka skarang ni....
Tak lupa juga... 
Tangan ini tidak berhenti mencari sumber2 terkini...
Dalam research... COntoh thesis... Jurnal...
Buat rujukan kajian yang bakal dilakukan...
Assignment... Allahurabbi..
Banyak juga yang perlu dilakukan..
Tapi hakikatnya masih sedikit.....

Walau rindu makin bertaut pada anak2 murid...
Itulah hakikat yang perlu diterima...
Ana bukan lagi guru disitu...
Mahupun pembantu tadbir...
6 bulan berlalu macam air....
Kini fokus harus dipaksikan sepenuhnya pada study....
Ya... Wajib....
Jika tidak.. Dulu lepas penat balik bekerja petang...
malam hanya mampu ditumpukan sedikit sahaj untuk study...
selebihnya.... tempat 'beradu' menjadi saksi..
tubuh lemah ini merehatkan diri... ^^
alhamdulillah.. aturan Allah itu indah....

beberapa bulan sebelum masuk elaun penajaan..
agak puas juga diri ini memikirkan bagaimana nak teruskan kehidupan...
tapi itulah rencana Allah...
berkat jualan dan mengambil tempahan tudung...
sedikit 'income' dapat dijana....
cukuplah untuk makan...
alhamdulillah...... 

hah... menaip bait2 ni pun dah kehilangan idea...
tambah2 lagi kemengantukan sudah merajai diri....
"malam dijadikan untuk berehat dan melapangkan fikiran"
jom rehatkan diri... 
esok kita bangkit lagi!! insyaAllah...

moga esok kita masih mampu melihat sinar cahaya ciptaanNya...
menghirup udara anugerahNya...
dan ber'aksi' diatas jalanNya....
amin.....

0 Celoteh SahabatKu... on "Menulis... Tulisan... Penulis....."

Catat Ulasan

Dari sahabat...

 

Epilog Hearty Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez