Sabtu, Jun 11, 2011

Rindu.......

Oleh si comot [Ana] Farhana.... Jam 9:24:00 PG
Pandangan Anda : 
Seharian menghadap laptop mengemas fail2 yang bersepah dan menyusun mengikut abjad dan kategori menemukan ana dgn bermacam2 memori... Dari memori indah sehingga lah memori yang pahit nak dilupakan.....

Rindu.... 
1 ungkapan buat hati yang sentiasa mengingati sesuatu yang ia sayangi...
Ya, betul... Ana dilanda rindu secara tiba-tiba....


Sewaktu mengemas album2 gambar yang sangatlah banyak dalam laptop ni, ana terjumpa kembali gambar2 diatas... 
Afikah.... BalQis...
Satu persatu memori terimbau kembali....
Rasa sayu... Sedih... Hiba.. dan Gembira hingga tersenyum sendiri pun ada....

Apa khabar agaknya mereka sekarang....
Tentu dah besar dan cantik mereka sekarang....
2, 3 tahun dah cukup untuk membawa perubahan pada seseorg kan..
Tak banyak sedikit pun jadilah... 
Kini, dengan kedua2nya ana lost contact...
Payah nak mencari balik.... Tapi akan mencuba... InsyaAllah...

Afikah...
Perkenalan sewaktu aktiviti sukaneka di Perkampungan Anak Angkat di Mersing...
Masa tu join Leaders di Kolej 12..
Dan berpeluang nak join Prog Anak Angkat...
Masih segar dlm ingatan..
Waktu tu.. Baru nak start main sukaneka...
Ana involve untuk pandu adik2 ni...
Afikah masa tu berumur 5 tahun je rasanya...
Kecil lagi mase tu... Msa berbaris.. Dia menangis2 sebab takut...
Mungkin sebab yg lain besar2 abang2 n akak2... Dia je kecik, so dia menangis tak henti2...
Ana yang kebetulan dekat sgt dgn dia masa tu...
Pujuklah dia.... Pujuk2 pnya pujuk.. Dia 'melekat' dgn ana..
So p mane2 mase sukaneka tu mesti jalan dgn ana..
Tak berenggang... :)
Masa malam kenduri kat balai raya pun si Fikah ni berkepit dgn ana...
Teringat masa sibuk2 bersiap nak makan.. Fikah duduk disebelah ana...
Mata dia kuyu je mase tu... Kesian...
Puas ana pujuk nak hantar dia balik sebab die dah tersengguk2..
Lepas jiran dia pujuk... Akhirnya dia nak pulang...
Ana dgn 'otainye' meminjam motor dr jiran Fikah untuk hntr Fikah pulang...
Dah lah malam gelap plak tu..pakai bju kurung n nk merempit naik motor...
Mase tu dah tak fikir ape.. Just nak hntr Fikah balik...
Laluan ke rumah Fikah mmg gelap..
Tp sebab kami bertiga.. jd tak takut sgt...
Pas hantar Fikah balik.. Ana kembali ke Balai Raya semula.. 
Sempat jugaklah beramah mesra dgn ibu ayah Fikah dirumah... Hehe...
lepas dr prog tu alhamdulillah sempat lg contact dgn Fikah.. Melalui abang dia Fikri...
Tp tak lama lepas tu... HP rosak dan semua no hilang...
Nak dijadikan cerita.. Lost contact sbb ana tak dpt nak cr no abg Fikah lg...
Rindu rasenye... Hmmm ana mampu sampaikan rindu ni melalui doa ana je...
" Fikah... Akak rindu Fikah.... :( "


1 Celoteh SahabatKu... on "Rindu......."

fad fadello fadzil on Sabtu, 18 Jun, 2011 berkata...

fad msih igt ana penah cte sal adek balqis..ape cte dia skunk?nenek dia ada lg?

Catat Ulasan

Dari sahabat...

 

Epilog Hearty Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez