Ahad, September 06, 2009

Suprise!!!

Oleh si comot [Ana] Farhana.... Jam 9:10:00 PTG
Pandangan Anda : 

“ Kak Ana, kite ada wat satu cerpen. So nak mintak kak
ana baca…. Kita nak tengok samada orang faham tak apa kite cuba sampaikan “ Amal berkata kepada ana, ketika kami sedang sama2 bemain laptop di Latar Siswa FBMK. Abg Fuad hanya melihat dari sisi.


“ Cerpen? Wah! Hebatlah Amal.. Mana dia?” Excited ana mendengarnya. Amal memang pandai berkarya.


“ Jap eh kita tengok. Ada kat blog kite kot....” Amal menekan2 keyboard laptop mencari apa yang dia cari. “ Ha, akak buka kat blog kite. Under Short Story, tajuk dia Ku Berlari Ku Kejar Mimpi.” Sambung Amal setelah apa yang dicarinya dijumpai. Giliran ana lak menekan2 keyboard
laptop Compact ana.

“ Ha, jumpe pun. Mak aih, panjangnya..” kata ana sambil menggerak2kan cursor. “ Apa sinopsisnya dik ?” Ana bertanya.


“ Alah kita nak Kak Ana baca, Kak Ana faham tak... Kalo dah gitau kira dah faham.” Ngomel Amal. Ana tergelak kecil. Betul juga kata Amal. Dia meminta ana membacanya bila free. Demi membuat lawak selamba ana menunjukkan muka seposen a.k.a comel kepada Amal dan Abg Fuad. Konon2 memikirkan bila agaknya ana punya masa yang free..
Heheeeee....

(......al-kisah ayat intro pun dah macam nak wat cerpen kan.. insyaAllah...... in planning...... )


Sekarang jam 2.20 a.m... Baru selesai membaca cerpen Dik Amal... Komen dan penilaian dari diri yang biasa ini.. 9 ½ dari 10.... Maknanya.. Ana faham sangat apa yang nak disampaikan oleh Dik Amal....


Jayyid jiddan dik... Mabruk2!! Leh jadi penulis dah.... As a present Kak Ana nak menghadiahkan cover ataupun gambaran yang leh dikatakan ‘match’ dengan karya adik ni... Hope its a part of appreciation akak wat adik... Leh lah wat citer pasal diri akak kowt pas ni... Ahaha.....


So... Presenting...... Ku Berlari Ku Kejar Mimpi... By Amalmina_Hello Kitty


0 Celoteh SahabatKu... on "Suprise!!!"

Catat Ulasan

Dari sahabat...

 

Epilog Hearty Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez