Isnin, Ogos 24, 2009

Final Project...(^^,)

Oleh si comot [Ana] Farhana.... Jam 8:35:00 PTG
Pandangan Anda : 
Assalamualaikum wbt.....

Semester 5..... Subhanalllah cepat sungguh masa berlalu kan...

Rasa macam baru je melalui MPP UPM... Bukan majlis perwakilan pelajar...

Tapi Minggu Perkasa Putra UPM... Apelah ana ni... Dah separoh sem baru nak citer hal2 camni...

Semalam ana jumpe supervisor ana.... Dr. Mohd Noor Saad....

Setiap minggu insyaAllah ana perlu jumpe dia untuk siapkan Final Project ana....

Sebenarnya sebelum2 ni ana dah lama tak jumpe dia.....

Adeh! Apelah ana ni... Semalam time jumpe Dr. dia bg nasihat....

Banyak nasihat yang berguna dari dia.....

Serius sebelum ni ana cam kecut lak bila kena wat final proj ni...

Yelah kena bekerjasama deng para Dr. n Prof kan......

Tp semalam dah membuka mata ana... Kita semua sama je... Manusia biasa....

Ikhlas kita bekerjasama dengan dia insyaAllah segalanya dipermudah...

So! What kind of project that he told me to do???

Em... Ana dapat bwh subjek Numerical Analysis... Alhamdulillah....

Subjek ni banyak kira-kiranya... Kira banyak number lah....

Jika banyak perkataan cam aljabar linear or yang len2... Ana blur....

Hahaha..... Then bawah tajuk Num. Analysis ni ana dapat tajuk Ordinary differential equation....

Pasal ape?? Ha..... Stage bawah tajuk ni ada 3 method... Euler Method, Runge Kutta 2 n Runge Kutta 4 method...

As a first task... Ana wat under Euler Method.... Bukan sikit tau banyak......

Semua task yang diberi perlu wat programming... C++.... Anda tahu???

Setakat ini ana masih wat manual version.... Untuk programming masih on the way to find the software... kena jumpe En. Fairuz untuk dapatkannya.....

Berdebar gak.. Mampu tak mampu ana wat dengan jayanya??

Tapi bak kata Dr. buat perlahan-lahan... Ths is a a part of ur training b4 u graduate.... Nak keje nanti.. Lagi mencabar... If u have a problem.. Just came n see me or refer to your frenz ok...

Alhamdulillah... Daku mendapat seorang supervisor yang baik..... Hopefully final proj yang akan di wat ni dipermudahkan Allah... Ameen~~~

0 Celoteh SahabatKu... on "Final Project...(^^,)"

Catat Ulasan

Dari sahabat...

 

Epilog Hearty Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez