Selasa, Mac 03, 2009

Ya Allah, temukan daku dengan mereka....

Oleh si comot [Ana] Farhana.... Jam 8:05:00 PTG
Pandangan Anda : 
Assalamualaikum Nor Farhana ( Cahaya kegembiraan )......
Subhanallah... Ana kurang pasti nape.. Tp rindu mendalam sesangatnyer pada mak, abah dan adik2...
Td tepon mak.. Sebak pun ada.. Tp control cun lah katekan... Hehe...
" Assalamualaikum, td along kol mak ker? "
" Waalaikumsalam, ha.ah along kol "
" Kenapa kol? "
" Takde ingat nak tanya, mak nak baju labuh tak? "
" Baju labuh apa ya? "
" T-shrt.. yang cam selalu along pakai tu.... "
" Leh aje... "
" Ok, mak nak saiz apa n warna apa? "
" Mak tak kisah... Tp jangan gelap2 or hitam sgt k... Saiz jgn besar sgt... L ker..."
" Ok, nanti along belikan k.. "
" Ok, dah beli tiket balik lum? balik bila ?"
" Dah2.. insyaAllah jumaat nati kul 1 "
" Balik dgn sapa lagi? Hati2lah k "
" Dengan kawan2.. naik kat Pudu.. K Insya Allah..."
Tulah serba sedkit conversation ana dengan mak... maaf lah bukan nak publisti citer menda2 ni.. Tp ntahlah sonok + sebak lak....
Tetibe terpikir.. sempat tak balik jenguk dorg nih yer? Tiket dah beli.. Masa dah tahu....
Tapi mampukah untuk ana sampai pada masa itu? MasyaAllah...

Ya Allah berikan ana kesempatan untuk menemui mereka... terlalu rindu rasanya....

ps # insyaAllah petang ni singgah s.s jap cari baju untuk mak.. td dah survey untuk adik2...

Selain mak mestilah rindu kat abah kan... semalam dah kol abah.....

sengaja tak gitau abah yang ana dah beli tiket balik.... abah tanya msa kol.. nape kol? ana cakaplah saje.... then abah tanya jumaat balik kul berapa? ana gitau kul 1 dari KL/.. eh? dah beli tiket yer? ana juz jawab haah dah beli..

tak nak lah pulak susahkan abah nak amik... then abah kate ok takpe2.. t balik sini abah hantar lah semula.. abah kata duit ada tak? ana cakap ade je..( padahal tgl ciput2 je ) huhu.. insyaAllah Allah akan beri pertolongan....

Begitu juga dengan adik2 ana... hehe tahniah buat Amir yang dah lulus lesen keta... dah janji kan nak amik along bila sampai BP t... dun forget huh...

Qila n Mira... baju labuh korang along tak dapat bawak balik minggu ni... tp along bawak present len... Wait n see k.... wait for me...

ps # actually, ada trip nak ke kuala mu.. 6-8 hb ni.. tp takpelah utamakan keluarga dulu.. yang tu jika ada rezeki p lah.... hmm... sabar nana... la tahzan.. ada hikmahnya... kepada yang pegi sampaikan salam pada sume yer...

1 Celoteh SahabatKu... on "Ya Allah, temukan daku dengan mereka...."

aL fAdziL mOhd fAdHiL on Rabu, 11 Mac, 2009 berkata...

salam ana..sememangnya ana insan yg berhati murni...ana cekal,tabah..
walaupon dr kuarge yg biasa ana buktikan yg xda jurg dlm Islam ni utk kte kejar ilmu agama..
semoga terus matang dan berjaya..

Catat Ulasan

Dari sahabat...

 

Epilog Hearty Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez