Sabtu, Januari 31, 2009

Ana kembali...

Oleh si comot [Ana] Farhana.... Jam 10:18:00 PG
Pandangan Anda : 
Assalamualaikum =)

Alhamdulillah segala puji bagiNya.. Dapat juga ana peluang untuk kembali ke medan menulis ni...
Ape sajelah yang nak ana nukilkan yer? Entahlah... Blank gak idea... Sekarang jam 2.20 pagi...
MasyaAllah cepat masa berjalan... Cam baru je td sampai kat UPM ni...
Ana balik awal ke UPM sebab ingat nak setel up semua kerja2 asgmenta yang tergendala sebelum cuti aritu... Alhamdulillah kat rumah ada peluang nak menyiapkan hampir separuh kerja2 nih... Ni kira nak polish semula lah...
Ba'da isya je td pas siap kemas semua brg.. Ani dtg bilik n kami wat keje sesame...
Assignment real analysis ni memang dugaan tol.. yelah benda yang tak sama kena proff jd sama... adeh... Last2 berasap otak jdnye....
Kami tutup buku buka yang len and kami bincang sket2 untuk test nanti... Alhamdulillah terang dan nyata gak lah....

Wat keje smpai tak perasan jam dah hampir kul 12... Ana ajak Ani borak... Citer pasal KKR.. Hehe... jika panjang hayat ni sok nak melawat adik2 kat sana...
Adeh sian adikku, SR... menanti sekian lama pendapat dari ana yang kurang pengalaman ni....
Maaf ye dik... Hope td akak dpt rungkai serba sedkit penyelesaian masalah adik... Takpe yang penting istikharah ye dik....

Pas hantar je Ani balik, tup3 shbt2 fasi ajak lak wat conference kedai kopi... hehe... Pekena senior yang Besdaynya jatub pada Hari Wilayah... Selamat Hari Lahir Abg Deris... Semoga Allah memanjangkan umur dan murahkan rezeki... Bertambahlah amal insyaAllah....

Ni tyme to update blog lak... sesambil YM shbt2 yang masih terjaga dari tidur... Huu... BUZZ! Kena sergah tibe2.. Terkejut ana... Sahabat ana (F) buzz ana... Pelik juga dia ni.. tak penah2 YM malam tetiba YM... Dia gitau dia baru balik selesaikan masalah umat... Masalah macam mana tu? Tak perlu ana citer.... Tp dr citer yang disampaikan... Astaghfirullah... Umat akhir zaman ni pelbagai citer mustahil leh jd real... Ya Allah, golongkan diri ini dalam kalangan yang Engkau redhai...

Dan ana gak YM dgn shbt ni bercerita tentang jemaah... " fahami islam terlebih dahulu barulah memahami jemaah... bukan sebaliknya "... Macam2 pandangan kami kongsi.... Cuma 1 yang ana fikirkan... Semua jemaah punya 1 jalan iaitu mencari mardhotillah, cumanya cara dan methodologi berbeda.... dan alangkah baiknya semua jemaah Islam saling memperkuat dan tidak menjatuhkan antara 1 sama lain....

Ana ngantuk tp tak tidur lg... nape? huhu... Ntah... Tergelak sendiri ana... Ada adik ni siap tegur lagi kat YM..
" Kak tak tido lg "
" Tak dik..."
" Selalu tido lwat ke?"
" Leh tahanlah..."
" Org2 dalam jemaah ni memang selalukan tido lwt"
" Meetg lah keje lah "

Huhu... Ana mampu tersenyum sendirian....

Tertanya sendiri.... benarkah ana ni berjuang di landasan yang benar? Ya Allah, bantulah diri ini untuk membezakan antara yang batil dan haq.... Ya Allah, yakinkan ana dengan janji2Mu....
InsyaAllah keyakinan dan di alasi aqidah yang benar akan membawa kepada kesejahteraan dunia wa akhirat.... Amin....

0 Celoteh SahabatKu... on "Ana kembali..."

Catat Ulasan

Dari sahabat...

 

Epilog Hearty Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez